Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ο Ιβάν Σαββίδης επανεξελέγη πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας ( AGOOR)

Θεσσαλονίκη
Ο Ιβάν Σαββίδης επανεξελέγη  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας ( AGOOR)
Ο βουλευτής  του Ρωσικού κοινοβουλίου (Δούμα), Συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής  για τις σχέσεις με της Ελλάδα, Ιβάν Σαββίδης, εξελέγη, για  τρίτη συνεχόμενη φορά, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας (AGOOR),
Η απόφαση λήφθηκε στο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας , που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουλίου στη πόλη Ροστόφ (Rostov on Don). Οι  82 αντιπρόσωποι από 41 ελληνικούς συλλόγους της Ρωσίας, ανέδειξαν το νέο 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Στην Ομοσπονδία μπήκαν και 15 νέοι σύλλογοι και  ελληνικές κοινότητες, μεταξύ αυτών και  η κοινότητα της πόλης Νορίλσκ (Βόρειος Πόλος).
Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα για την περίοδο 2007-2011 ο Ιβάν Σαββίδης επισήμανε: «Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολα, αλλά ήταν  πλούσια σε  γεγονότα, τα οποία έπαιξαν σημαντικό  ρόλο για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού κινήματος στην Ρωσία. Έχει σημειωθεί πρόοδος, ενώ  αυξάνεται η  αξιοπιστία της Ομοσπονδίας  μας και λειτουργούμε, πλέον,  σε ένα νέο επίπεδο».
Αναφερόμενος στην οικονομική  κρίση, που πλήττει την Ελλάδα, ο κ. Σαββίδης τόνισε στην ομιλία του ότι οι Έλληνες της Ρωσίας  δεν μπορούν  να παραμείνουν  αδιάφοροι βλέποντας  τα προβλήματα της ιστορικής τους πατρίδας. Εξέφρασε, δε, την ευχή η «Ελλάδα να γίνει μια χώρα, ένα κράτος  για όλους τους Έλληνες ανά κόσμου», που θα μπορεί να υπολογίζει στην ισχυρή υποστήριξη της Ελληνικής Διασποράς.
Οι βασικοί άξονες  της Ομόσπονδους,  για την περίοδο 2011-2015, όπως ορίστηκαν στο συνέδριο, εστιάζουν στην ανάκτηση της ιστορικής μνήμης, την  αναβίωση των πνευματικών αξιών, την προώθηση της εθνικής παιδείας, των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, την ανάπτυξη  της κοινωνικής αρωγής και υποστήριξης και την ενίσχυση του ρόλου του AGOOR στη διεθνή σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: